luni, 18 martie 2013

PE DRUMUL CĂTRE ÎMPLINIREA UNUI VIS




MOTTO : “ Dacă poţi avea un vis , inseamnă ca-l poţi realiza  


PE DRUMUL CĂTRE ÎMPLINIREA UNUI VIS

                                                                                        DANILIUC MARCEL CĂTĂLIN
CLASA A XI-A B , MATEMATICĂ-INFORMATICĂ

            Nu scriu aici cu gândul de a impresiona lumea cu ideile mele , scriu pentru ca să nu se risipească ceea ce se află acum in mine,  la un moment dat.  Peste ani cuvintele acestea îmi vor arăta calea pe care am mers. 
Visurile sunt acelea ce iau naştere din sufletul nostru , pe care le traim cu o dorinţă arzătoare în fiecare moment , şi pentru care depunem toate eforturile spre implinirea lor. Un asemenea vis inseamnă să ai un anumit ţel , pe care sa-l setezi ca obiectiv spre realizarea căruia tinzi in fiecare zi ; atunci cănd esti impreună cu ai tăi parinţi , prieteni , cănd citeşti o carte , cand vizionezi un film etc.  „Visul este parte din viaţa noastră , iar noi suntem parte din visul nostru. „
              Întradevar, mintea noastră reprezintă o adevarată fabrică de vise.  De ce spun asta ? Ei bine , fiecare dintre noi are capacitatea de a visa , astfel că oricine dintre noi visează incă de la o varstă mai fragedă sa ajungă intr-un anumit loc. Alţii visează la o casă , la o maşină , la o persoană care sa fie numai a lor sau alţii viseaza pur si simplu sa se dezvolte ca oameni in viaţă , să ajute la dezvoltarea altor fiinţe ş.a.m
              Un factor foarte important care ne deosebeşte in atingerea ţelului este prea cunoscuta „ambiţie”.  O parte din oameni sunt ambiţioşi, crezând cu tărie in succesul lor şi nu se lasă pană cand visul lor nu este realizat , in schimb ceilalţi caută pretexte pentru care pretind cu diferite afirmaţii că atingerea unui scop  este irealizabilă , şi găsesc tot felul de scuze pentru care nu pot face un anumit lucru.
              Cu părere de rău pot spune ca majoritatea oamenilor , nu ştiu să viseze, să vadă partea frumoasă a vieţii dincolo de aparenţe. Pot spune că, de cele mai multe ori viaţa ne răsplateşte în funcţie de cum am acţionat noi de-alungul acestor ani şi la un moment dat realizăm că preţul pe care avem a-l plătii pentru fiecare vis , nu este unul material ci de cele mai multe ori ajungem să plătim preţul timpului, preţul iubirii , preţul răbdării. 
              Pentru ca visul nostru să fie cât mai uşor de relizat avem nevoie de foarte multă răbdare, şi de un anumit timp investit în căutarea unei soluţii prin care să ajungem la împlinirea visului. Este foarte important să ne detaşăm de tot ceea ce inseamnă “ etichetele societaţii” şi să fim foarte bine pregătiţi în ceea ce constă realitatea visului nostru încât oricine ne va spune că ceea ce vrem să realizăm este o misiune imposibilă , acea persoană să nu aibă nici un fel de influienţă negativă asupra noastră.
              În colectivitatea aceasta , în care ne-am aventurat , pentru toţi sau pentru majoritatea grupului care visează să ajungă undeva , banii joacă rolul decisiv , insă eu pot spune că imaginaţia noastră presupune a vedea dincolo de această imperfecţiune şi noi trebuie să vedem banii ca fiind doar un mijloc de schimb impus de societate, care au un rol important dar nu vital in atingerea unui scop şi nimic mai mult.
              In opinia mea, visele sunt perfect realizabile, dacă credem cu adevar în acest lucru şi a înceta in a le mai evalua in bani.  În urmă cu ceva timp am avut posibilitatea să vizionez un documentar care facea referire la atingerea dorinţelor. Am rămas placut impresionat de un exemplu dat , care mi-a rămas întiparit in minte. Daţi-mi voie va rog sa citez!
John Assaraf “Cunoscând această putere, care consta în a crede in propriul ţel, am vrut să verific dacă întradevar funcţionează. În 1955 am creat ceva, numit  „scândura viziunilor”, cu ajutorul căreia să dobândesc ceea ce îmi doream sau ceva ce vroiam să atra,g precum o maşină , sau un ceas , sau sufletul pereche din visurile mele” Acolo am pus o fotografie a ceea ce-mi doream, am pus-o exact pe scândura viziunii. Apoi, zilnic stăteam la biroul meu şi mă uitam la această scândură, încercând să vizualizez mental ceea ce îmi doream pănă ajungeam la aceeaşi stare pe care aş fi avut-o dacă obiectul ar fi fost cu adevarat al meu. La un moment dat m-am mutat şi am pus toată mobila , toate cutiile mele cu lucruri la păstrare. M-am mutat de trei ori in cinci ani şi în cele din urmă am ajuns în California şi am cumparat această casă. Am renovat-o timp de un an după care mi-am adus toate lucrurile din casa care locuisem în urmă cu cinci ani. Într-o dimineaţă, pe la şapte şi jumătate, fiul meu a intrat in birou, şi a dat cu ochii de una din cutiile care stătea sigilată de cinci ani. Apoi s-a aşezat pe ea si a inceput să o lovească cu picioarele, iar eu i-am spus „Scumpule, te rog incetează, am treabă.” , dupa care m-a intrebat ce am in cutie. I-am răspuns “ Sunt scăndurile mele ale viziunii“, am spus “ Sunt scândurile pe care îmi pun dorinţele.” Bineînţeles că fiul meu de doar cinci ani nu a înţeles despre ce e vorba, aşa i-am spus “Dragule, lasă-mă sa-ţi arăt” Aşa că am deschis cutia şi cănd am scos Scăndurile Viziunii pe una dintre ele era o fotografie a unei case pe care o vizualizasem acum cinci ani înainte. Am rămas stupefiat cănd mi-am dat seama că era chiar casa în care locuiam”.
              Exemplul acesta este un exemplu care ar trebui sa deschida noi cărări celor ce şi-au propus să atingă un anumit ţel. Cu siguranţă la cea mai importantă zi a noastră , aceea în care fiecare dintre noi a apărut pe acest sfânt plai,  am fost înzestraţi să urmăm un anumit drum , o anumita cărare care să însemne pentru fiecare succesul ce constă în a fi cu adevar fericit alături de prieteni , de familie şi de partenerul nostru de viaţă.
              Fericirea vine odată cu atingerea ţelului pe care noi ni l-am propus, astfel că mulţi dintre noi suntem nevoiţi să trecem prin situaţii dificile care m-ai târziu vor ajuta la modelarea caracterului.
              Marid Preda spunea l-a un oment dat “ Dacă n-ar exista fericirea atlora, nu ne-am sinchisi de fericirea noastră „
Marid Preda vrea să pună în evidenţă că omul a fost dintotdeauna intr-o mare concurenţă , au fost dintotdeauna invidioşi pe succesul altora şi întotdeauna când au observat acei oameni ce sunt întradevar fericiţi au îcercat din răsputeri să afle , sau să gasească întradevar adevăratul “motiv” pentru care cel de lângă el este atat de fericit.
              Acei oameni ce sunt fericiţi îi fac pe cei nefericiţi să aspire către fericire. Printr-o părere personală pot spune că omul este mult mai aproape de succes atunci când încetează a mai gasi tot felul de comparaţii cu cel de lângă el , atunci când omul este mulţumit îm totalitate de şituaţia lui , atunci vom observa odată cu trecerea timpului că situaţia noastră se va imbunătăţii pe zi ce trece.
              Lucrurile mărunte insă ne fac întradevar fericiţi , nu totdeauna  bogăţia materială aduce fericirea. Ca exemplu avem dintr-o poezie spaniolă , un bărbat care cânta pe drum bucuria de a avea, în afară de a sa cabană trei oi – una îî dă lână , alta îi dă lapte , a treia ăi dă miei. Putem observa astfel cum un simplu om , care nu era un mare deţinător de averi dar in ciuda acestui fapt el era muţumit de situaţia sa şi în schimb acesta era răsplătit cu o bucurie imensă-n suflet.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu